socrates statueIn het voorjaar van 2022 organiseren de Associatie voor Jeugd en het Netwerk Directeuren Sociaal Domein gezamenlijk een reeks socratische gesprekken, rondom vraagstukken in het sociaal domein. We nodigen jullie van harte uit om mee te doen aan deze gesprekken.

 

20190129 logo verdiwel

Op initiatief van de Associatie voor Jeugd en Verdiwel is een groep bestuurders uit de kinderopvang, het onderwijs, welzijn, lokale (wijk)teams en specialistische jeugdhulp met elkaar aan het nadenken over hoe we kunnen voorkomen dat alledaagse uitdagingen in het opgroeien en opvoeden van kinderen escaleren tot ernstige problemen. We willen hiertoe inzetten op het versterken van het dagelijks leven en zoeken naar manieren waarop wij bij kunnen dragen aan een veelzijdige opgroei- en opvoedomgeving waarin opvoeders zich gesteund weten in het nemen van verantwoordelijkheid en het aanpakken van de uitdagingen die zij tegenkomen. 

curatiepreventieOp 4 oktober organiseerde de Associatie voor Jeugd, Verdiwel en de Associatie Wijkteams de derde inspiratiesessie “Van curatie naar preventie”. 

Binnenkort komt hier het verslag... 

 

logos

 

 

 

 

191023 NB curpreEerder ingrijpen om erger te voorkomen. En daarbij gebruik maken van data en kennis. Daar draait het om bij Smart Start. Programmamanager Vivian Jacobs vertelt over de factoren die Smart Start noodzakelijk maken en over de Kernstrategie van Smart Start, waarvan Design Thinking een belangrijk onderdeel is. Smart Start is een samenwerkingsverband van Sterk Huis, CentERdata, Data Science Center Tilburg en de regio Hart van Brabant: de gemeenten Goirle, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden en Tilburg.

smilingOp 20 juni was er een inspirerende sessie over vakmanschap. Tijdens deze sessie deelden Sjoerd Robijn en Karen Jonkers namens Netwerk & Co belangrijke instrumenten met ons over leren in netwerken. José Koster sprak over transformatie en kwetsbaarheid, over het cruciale verschil tussen opvoederschap en ouderschap en over het belang van in verbinding en contact staan met jezelf en met je omgeving. Ter inspiratie mailen we je bij deze de handouts van de door hen gegeven presentaties.