Hoe vergroten we de mentale kracht van jeugd en gezin? Dat is de centrale vraag. In het boek van de Denktank Mentale Vooruitgang ligt de focus op het vergroten van de mentale kracht van organisaties en van de samenleving. Het meest veelbelovend met het oog op de lange ter mijn is het relationele niveau, dat van jeugd en gezin. Daarom nodigen wij jou, namens Kees Kraaijeveld en Joep Verbugt, uit voor de eerste, verkennende, bijeenkomst van de nieuw te vormen denktank Mentale Vooruitgang van jeugd en gezin.

Voor meer informatie zie over mentale vooruitgang: www.mentalevooruitgang.nl

Youtube

  Klik hier om te kijken naar de boekpresentatie van Mentale Vooruitgang

pdf

  Er is ook een document dat je kan inzien via deze link


Het Thema

De Denktank Mentale Vooruitgang is een groep gemotiveerde deskundigen en bestuurders die in november 2019 de krachten hebben gebundeld met als doel de Mentale Vooruitgang van Nederland op de kaart te zetten. De denktank wil laten zien wat mentale vooruitgang is en wat de mentale kracht van mensen, gezinnen, bedrijven en maatschappij vergroot. Met mentale vooruitgang wordt bedoeld: de groei van de mentale kracht van personen, gezinnen, organisaties en de samenleving. Doel van mentale vooruitgang is dat mensen, gezinnen organisaties en de samenleving beter leren omgaan met terugval en tegenslag.

In maart 2021 heeft de denktank het boek mentale vooruitgang gepubliceerd. Dit boek verkent nieuwe richtingen van denken en doen om mentaal krachtiger te worden. Het eerste boek is alleen gericht

Op 21 mei van 09:00 – 12:00 uur vindt de starbijeenkomst Mentale Vooruitgang plaats waarin we met elkaar verkennen hoe we kunnen werken de mentale kracht van kinderen, gezinnen en directe relaties.  op het maatschappelijke en organisatorische niveau van mentale kracht.