samen minder suicideOp maandag 28 maart jl. vond de lunchbijeenkomst Suïcide en Suïcidepreventie plaats.

Samen met mensen van 113-Zelfmoordpresentie was er een opengesprek tussen deelnemers en wat er te doen is rond het nieuwe thema: Samen Minder Suïcide.

Het verslag is beschikbaar voor leden en hun medewerkers.

Suicide prevention pictureOp 17 september vond de bijeenkomst Suïcidepreventie in de jeugdhulp plaats. Anita Jansen, projectleider van ‘In Contact Blijven’ en Manon Merkus, senior GZ Psycholoog bij 113 zelfmoordpreventie deelden tijdens deze bijeenkomst hun ervaringen met en de resultaten van het project ‘In contact blijven, suïcidepreventie in de Jeugdzorg(Plus). Dit project zet in op het voorkomen en verminderen van suïcides in de Jeugdzorg(Plus).

"Suïcide gaat over wanhoop, eenzaamheid en geen oplossing meer zien. Niemand zou zich zo moeten voelen. Als we op tijd signaleren, van elkaar blijven leren en steeds beter reageren, dan zijn we in staat om suïcides terug te dringen en uiteindelijk te voorkomen. Laten we ons samen inzetten voor een land waarin niemand eenzaam of radeloos sterft door zelfmoord."

113ZELFMOORDPREVENTIE09000113HULPLIJNOp 5 maart verzorgde Monique Kavelaars, bestuurder van 113 zelfmoordpreventie, Gerdien Franx, programma manager bij 113 zelfmoordpreventie en enkele collega’s een online bijeenkomst voor de leden van de Associatie voor Jeugd. Tijdens deze bijeenkomst lichtten zij het landelijk suïcidepreventiebeleid toe en wisselen we met elkaar uit over de manier waarop jij zelf concreet kunt bijdragen aan de missie dat geen enkele jongere in ons land eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord.