pact voor kindcentraDe Associatie voor Jeugd is mede-initiatiefnemers van de voorlopers van PACT voor Kindcentra, Pedagogisch PACT en Alert4You.

PACT voor Kindcentra ontwikkelde een handreiking over ouderbetrokkenheid in kindcentra. Een inspiratiedocument waarin de ervaringen van professionals en van ouders voor het voetlicht worden gebracht. Wat is de meerwaarde? Welke nieuwe kansen zijn er voor kindcentra als het gaat om samenwerking met ouders? Hoe pakken we dat aan?

alelieveldAls leiders eerst doen wat nodig is om beter samen te werken en gemeenschapsgeld beter te besteden, dan kunnen we daarna altijd nog het stelsel aanpassen en beter dienstbaar laten zijn aan ‘kwetsbare kinderen beter beschermen’. Dit stelt Arno Lelieveld in zijn artikel over wat nodig is om kwetsbare kinderen beter te beschermen. Nieuwsgierig?

Klik hier voor het volledige artikel

actieprogrammaIn april schreef het stimuleringsfonds creatieve Industrie de Open Oproep Nieuwe woonconcepten dak- en thuisloze jongeren uit. Vijf ontwerpteams werden geselecteerd. Bij de start van de eerste fase van uitvoering zijn deze teams door het stimuleringsfonds gekoppeld aan de 14 pilotgemeenten die deelnemen aan het Actieprogramma Dak- en Thuisloze Jongeren. De open oproep maakt deel uit van het Actieprogramma en heeft als doel ontwerpers en pilotgemeenten samen tot meer structurele ontwerpoplossingen te laten komen. 

De ontwikkelingen en nieuwe maatregelen rondom het coronavirus binnen de langdurige zorg volgen elkaar razendsnel op. Vilans heeft ter inspiratie kennis verzameld over de mogelijkheden van technologie in de langdurige zorg. Daarbij is een koppeling gemaakt van de verschillende behoeftes die zij in het veld hebben opgehaald.

Klik hier voor een link naar het overzicht. Het overzicht bevat zeker ook voor andere domeinen mogelijkheden die benut kunnen worden.

DVP1e associatie voor Jeugd zet in op samen leren, ontwikkelen en innoveren. Om een beeld te krijgen van de thema's en vraagstukken waar we de komende periode mee aan de slag zouden willen, hebben we besloten om samen met jullie te brainstormen over de belangrijkste inzichten die de coronacrisis jouw hebben opgeleverd. Klik op deze link voor een eerste indruk van de thema’s en vraagstukken die door enkele van onze leden zijn genoemd.

Heb jij inzichten die je graag met je collega's wilt delen? Welke inzichten/lessen zou je na de coronacrisis willen vasthouden? Welke thema's wil jij met jouw collega's bespreken? Laat het weten via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het overzicht wordt eens per twee weken ge-update en gedeeld. Hierbij worden jullie geattendeerd op activiteiten (al dan niet georganiseerd door de associatie voor jeugd) die passen bij de inzichten en vraagstukken die door jullie worden geagendeerd.

Subcategorieƫn